AŽ NA VĚKY... aneb o vztazích a partnerství

Vztahy a partnerství

Dobře, nejsem v soukromí velký odborník na vztahy, speciálně na ty manželské a jim podobné. Dávno ale vím, že je to tím, že moje nároky na PARTNERSTVÍ prostě nejsou nízké.A své nároky na partnery v soukromí přenáším do světa partnerství s firmami nebo lidmi, se kterými se rozhodnu dělat obchod jakéhokoliv typu, tedy MÍT VZTAH. 

Čím lepší vztah, tím víc jsme ochotni do něj investovat. 

V životě se setkáváme s mnoha typy vztahů, ať už jde o osobní nebo profesionální rovinu. Vztahy jsou pevným základem našeho společenského života a kvalitní vztahy předurčují naše osobní štěstí. Proto o ně usilujeme. O vztahy romantické, přátelské nebo obchodní. Čím zdravější a lepší jsou, tím víc jsme připraveni do nich investovat. Čas, energii, peníze. A bez ohledu na to, zda se jedná o vztahy s partnerem, zákazníky, nebo spolupracovníky;  principy, na kterých jsou postaveny jsou vlastně stále stejné. 

A určitě budete souhlasit, že bez těchto základních kamenů žádný KVALITNÍ vztah nevybudujeme. NIKDY. 

Čím lepší vztah, tím víc jsme ochotni do něj investovat. Čas, energii nebo peníze. 

Důvěra

Důvěra je základním kamenem úspěšných vztahů a bez důvěry nelze dosáhnout skutečného a dlouhodobého partnerství. Důvěra se buduje postupně a vyžaduje čestnost, otevřenost a konzistentní jednání. Když věříme svým partnerům a oni věří nám, vytváříme silnou základnu, která nám umožní společně čelit jakýmkoli výzvám.

Jako není dobré zůstávat ve vztahu s osobou, které nevěříme, jako zákazníci po ztrátě důvěry u firmy prostě nakupovat nebudeme. V obou případech je nutné si být jistý, že s námi druhá strana zachází správně a v našem nejlepším zájmu.

Komunikace

Slovo, které hýbe každou vztahovou krizí. Druhá strana nekomunikuje, nebo komunikuje nepřijatelným způsobem. Upřímná a pravdivá komunikace je zásadní pro udržení zdravých vztahů. Není jen o tom, co říkáme, ale také o způsobu, jakým to říkáme. Když jsme upřímní a otevření,  vracíme se k prvnímu bodu. Nastolíme totiž atmosféru důvěry a možnost detailního poznání partnera a jeho potřeb. 

Empatie a upřímný zájem o druhého

Empatie hraje významnou roli ve všech vztazích. Schopnost vcítit se do pocitů a perspektiv našich partnerů nám umožní lépe pochopit jejich potřeby a přání. Empatické naslouchání a opravdové “slyšení” druhé strany je klíčovým momentem pro to, abychom věděli, co náš partner (zákazník) vlastně chce nebo potřebuje. A také snaha nesoudit. Souzení a odsuzování do vztahů nepatří.

Spolehlivost

 

Co dělá muže mužem? Že dodrží své slovo. Co je jedním základním principem zákaznické zkušenosti? Že to, co firma slibuje buď splní a nebo překoná. Naopak? Konec vztahu:) O co by se měl snažit každý rodič? O dodržení slibů.  Protože jinak ztrácíme důvěru, respekt, chuť investovat do budoucna. Spolehlivost je klíčovým faktorem pro budování dlouhodobého vztahu, protože ukazuje, že jsme schopni stát si za svými slovy a závazky.

Žádné zbytečné komplikace 

Vztahy by neměly být komplikované a neměly by “bolet”. V dobrém a zdravém vztahu nesmí být nemožné najít řešení. Veškerá komunikace by měla být efektivní a případné potíže řešitelné.  Zbytečné komplikace jen partnery unavuje a postupně ztrácejí chuť ve vztahu pokračovat. 

Pomoc v nesnázích

Žádný vztah není bez menších nebo větších výzev. Něco se může pokazit..a ono se to pokazí. Z “partnerské krize” můžete vyjít jako poražení a nebo s poutem ještě silnějším, než kdykoliv dřív. Nechceme si být přece jistí, že nás naši partneři podrží nejen v dobrém, ale i ve zlém? Jako manželé nebo jako zákazníci. 

6 principů zákaznické zkušenosti

Není náhoda, že těchto 6 základních principů pro zdravé partnerství je i 6 principů, na kterých se vlastně staví celá zákaznická zkušenost. Nákupy a rozhodování o nich je v současnosti  kompletně o emocích. Vzbudíme-li pozitivní pocity na základě kvalitního vztahu, budeme mít nadšené zákazníky.

 

A ti udělají co?

Poví o vás dál.

Stanou se vašimi neoficiálními ambasadory, influencery a fanoušky.

A pošlou vám do nákupního funnelu další lidi, kteří s vámi navážou nová partnerství.

A co vy, jaké máte vztahy? A jak tento koncept souhlasí s tím, kde nejčastěji nakupujete? A umíte se na svůj business podívat očima zákazníku? 

Zaujal vás článek?

a chcete poznat autorku? 

Chcete si být jisti, zda jsou moje služby ty správné pro váš byznys?

Tak zkuste další ;)

Zákaznická zkušenost & mystery shopping & Terno

Zákaznická zkušenost & mystery shopping & Terno

Jednota České Budějovice provozuje 32 prodejen Trefa v jihočeském kraji a 7 supermarketů Terno po celé České republice. Jako každý rok, i na 2024 bylo plánované školení pro vedoucí supermarketů a prodejen,a pro to letošní jsem byla, k mé obrovské radosti oslovena já s projektem Customo.